Namdal Sykkelklubb  > Bråten Bike Park

Bråten Bike Park

Pumptrack

En «pumptrack» er en sykkelløype med kuler og doseringer. Man skal ikke tråkke, men "pumpe" sykkelen over kulene for å skape fremdrift.

Anlegget

Namdal SK Pumptrack er et åpent nærmiljøanlegg satt opp av Namdal SK i samarbeid med Namsos kommune og entrepenør Namsos Maskin og Gjenvinning. Anlegget er finansiert ved hjelp av midler fra Norsk Tipping og lokalt næringsliv.

Bråte Bikepark er lokalisert på Bråten i Namsos kommune og har gå- / sykkelavstand fra sentrum:

Historikk

Ideén til å bygge en pumptrack ble til etter et besøk på pumptracken på Skeikampen sommeren 2014: "Dette var moro, for hele familien! Hvorfor ikke bygge en pumptrack i Namsos?"

Høsten 2015 tok vi kontakt med Namsos kommune for å få råd og veiledning om hvordan vi skulle gå frem. Vi kjøpte arbeidstegninger fra Lee McCormack (www.leelikesbikes.com) og begynte søket etter en egnet plassering av pumptracken. I samarbeid med tippemiddelkonsulenten i Namsos kommune og entrepenøren kom vi frem til at den beste plasseringen var like ved klubbhuset i Gullvikbråten ("Bråten"). Deretter startet arbeidet med å utforme en søknad om tippemidler for å få realisert prosjektet.

Sommeren 2016 ble det innvilget tippemidler til et prosjektet og vi startet arbeidet med å bygge banen. Entrepenøren gjorde en fantastisk innsats og på 2 uker gikk vi fra ingenting til 675 tonn med pumptrack! Fundamentet består av 500 tonn stein og pukk, og selve banen er bygd med 175 tonn subus (fraksjon 0-8). Grovarbeidet er gjort med gravemaskin, men ferdigstilling av kuler og doseringer er gjort for hånd.

21. august 2016 er det duket for offisiell åpning av pumptracken.

Logo Arkplan Arkitektkontor Arkplan Arkitektkontor www.arkplan.no

Copyright Namdal Sykkelklubb (C) 2010 - Utviklet ved hjelp av publiseringssystemet OpenAksess